The dark days of Panem

Dit is een Nederlandse RPG, het speelt zich af vóór het boek de Hongerspelen en gaat over de vreselijke oorlog van Panem.
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Woordenlijst

Go down 
AuthorMessage
Tris Everdeen
Admin
avatar

Aantal berichten : 7
Registratiedatum : 2011-12-15

Character sheet
Leeftijd:: 17
Wapen?:: Pijl en boog
District:: 12

PostSubject: Woordenlijst   Thu Jan 26, 2012 4:14 am

Heb je de hongerspelen (nog) niet gelezen of weet je niet alles meer is het misschien handig om deze lijst door te lezen, hierin staan woorden die in de hongerspelen gebruikt worden en die je waarschijnlijk niet kent als je de hongerspelen niet gelezen hebt.

Bloedzoekers: Bloedzoekers zijn mutilanten als deze wezens die op bijen lijken je steken krijg je een soort gif binnen waardoor je kan gaan hallucineren en als je er te veel van binnen krijgt je zelfs sterft.

Capitool: hoofdstad van het land[color=orange] Panem[/color]. Vanaf hier wordt het land geregeerd. Het Capitool is in tegenstelling tot de districten erg rijk. De mensen hoeven er nauwlijks iets voor geld en eten te doen en hebben bijzondere mode.

Districten: in het land [color=orange]Panem[/color] liggen 13 districten ieder district levert zijn eigen product aan het Capitool. De meeste districten zijn heel arm en worden uitgebuit door het Capitool, daarom komen ze in opstand. De districten met hun producten:
District 1: luxe producten
District 2: Mestelwerk en vredebewakers
District 3: Elektronica
District 4: Vissen
District 5: Stroom
District 6: Transport
District 7: Houthakken
District 8: Textiel
District 9: Zaden
District 10: Veehouderij
District 11: Landbouw
District 12: Mijnbouw
District 13: Grafiet en in het geheim kernenergie (dit mogen de andere districten dus niet weten)

Mutilanten: Mutilanten zijn rare wezens door het Capitoolgecreëerd om de mensen die in opstand komen tegen te houden en informatie bij hen weg te halen. Deze wezens zijn dan over het algemeen of heel onopvallend of heel gevaarlijk. Ze kunnen bijvoorbeeld mensen afluisteren of mensen doden/ verwonden.

Opstand: De districten komen in opstand tegen het Capitool, omdat het Capitool zit te genieten van hun rijkdom en de districtmensen soms letterlijk sterven van de honger.

Panem: Het land waar het boek zich afspeelt. Dit is op de plek waar nu ons Amerika ligt. Panem is opverdeeld in het Capitool en 13 distriten. Om en tussen ieder district en het Capitool is wildernis. Misschien ook leuk om te weten is dat Panem Latijn is voor brood en dat ze in het Latijn panem et circus hadden, brood en spelen...

Snatergaaien: Snatergaaien zijn mutilanten, ze zijn zo gebouwd dat ze menselijke gesprekken afkunnen luisteren, terug vliegen naar het Capitool en daar het gesprek herhalen. Ze kunnen dus alle menselijke tonen imiteren. Verder is het misschien leuk te weten dat na de opstand de Capitoolmensen deze vogels vrijlieten om in de natuur te sterven omdat het alleen maar mannetjes zijn, maar de snatergaaien zich met spotlijsters hebben voortgeplant en dan alleen nog instaat zijn mensen na te zingen! Deze vogels heten spotgaaien en zijn in de serie de hongerspelen erg belangrijk. (deel 3 van de serie heet ook spotgaai!)


Hij is nog niet helemaal af, maar hij staat er al vast op!
Back to top Go down
View user profile
 
Woordenlijst
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
The dark days of Panem :: General :: Information :: Rules-
Jump to: